GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Mehmet Akif Ortaokulu

Okulumuzda İngilizce zümresi ClassDojo yu aktif bir şekilde kullanıyor!

Okul danışmanı Gülce Karakuş'a Amerikadan Mojo geldi

Işılsu Ulusoy ve Canan Uludağ Öksüz ClassDojo ile İngilizce derslerinin daha verimli ve etkili geçtiğini vurguluyor.

Classdojo öğretmenlerin ve öğrencilerin ders içi etkileşimini ve iletişimi geliştirmeye yardımcı olacak güçlü bir araçtır.

ClassDojo'nun İngilizce derslerinde kullanılmasının bazı faydaları şunlardır:

Öğrenci motivasyonunu artırır:

Öğrencilere anında geri bildirim ve teşvik sağlayarak onları derse daha fazla dahil olmaya teşvik eder.

Olumlu bir sınıf ortamı oluşturur:

Öğrencilerin olumlu davranışlarını pekiştirmeye ve sınıf içi disiplini geliştirmeye yardımcı olur.

Ebeveyn-öğretmen iletişimini geliştirir:

Ebeveynlerin çocuklarının sınıf içi ilerleyişi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlar.

ClassDojo'yu İngilizce derslerinde kullanmanın bazı yolları şunlardır:

Kelime ve dilbilgisi öğretmek için:

Her kelimeyi veya dilbilgisi kuralını öğrenen öğrencilere puan verebilirsiniz.

Davranış yönetimi için: Öğrencilere "On Topic", "Great Question" veya "Teamwork" gibi olumlu davranışlar için puanlar vererek onları teşvik edebilirsiniz.

Geri bildirim için:

Öğrencilere "I like your pronunciation" veya "You need to practice your grammar" gibi anında geri bildirim sağlayabilirsiniz.

Etkinliklere katılımı teşvik etmek için:

Öğrencilere bir soruya doğru cevap vermeleri veya bir görevi tamamlamaları için puanlar verebilirsiniz.

Ödevleri tamamlamak için:

Ödevlerini zamanında ve eksiksiz tamamlayan öğrencilere puan verebilirsiniz.

Hedefleri belirleyin: ClassDojo'yu kullanarak neyi başarmak istediğinizi belirleyin.

Kurallar ve puanlama sistemi oluşturun: Öğrencilere hangi davranışların puanlanacağını ve nasıl puanlanacağını açıklayın.

Ebeveynleri bilgilendirin: Ebeveynlere ClassDojo'nun ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını açıklayın.

ClassDojo, İngilizce öğretmenlerinin ve öğrencilerinin derslerden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olabilecek güçlü bir araçtır. Zümrenizin bu aracı etkili bir şekilde kullanmasını sağlayarak İngilizce dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilirsiniz.

03-03-202403-03-202403-03-202403-03-202403-03-2024

Yayın: 03.03.2024 - Güncelleme: 03.03.2024 17:06 - Görüntülenme: 228